Μπαρτσελόνα: «Ανοίγει ο δρόμος για μια ελίτ ποδοσφαιρική διοργάνωση»

 

Οι Καταλανοί ως ιδρυτικά μέλη της European Super League εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη δημιουργία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ο σύλλογος της Βαρκελώνης θεωρεί ότι το να πάρει “σάρκα και οστά” αυτή η Λίγκα είναι αναγκαίο για τη βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η FC Barcelona επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) που αξιολογεί το έργο της Super League όπως προτείνεται από την A22 Sports. Ως ένας από τους συλλόγους που καθοδηγούν το έργο της Super League, η FC Barcelona πιστεύει ότι η απόφαση ανοίγει το δρόμο για μια νέα ποδοσφαιρική διοργάνωση ελίτ στην Ευρώπη, αντιτιθέμενος στο μονοπώλιο στον κόσμο του ποδοσφαίρου και επιθυμεί να ξεκινήσει νέες συζητήσεις για την πορεία που θα πρέπει να πάρουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο μέλλον. Από την ίδρυσή της το 1899, η FC Barcelona ήταν πάντα ένας πρωτοπόρος σύλλογος στον κόσμο του αθλητισμού, καθοδηγώντας την προσπάθεια για πιο επαγγελματικές δομές τόσο σε εγχώρια όσο και σε διεθνή κλίμακα, τόσο σε αγώνες ανδρών όσο και γυναικών, σε διάφορα αθλήματα και από διαφορετικές κοινωνικές ανησυχίες. Ως εκ τούτου, όπως διατηρεί τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος πιστεύει ότι η μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνεπάγεται την ανάγκη δημιουργίας ενός πρότζεκτ σύμφωνα με τις γραμμές της Super League που προτείνει η Α22».//ΣΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το φορμάτ της European Super League

Κούγιας: «Σύντομα όλοι θα αντιληφθούν τι σημαίνει αυτή η κυρίως ανθρώπινη συνεργασία με τον Ολυμπιακό»