Χαλκιδική: Συγκλονίζει ο 30χρονος Ιβάν που σώθηκε από τον πνιγμό – «Συγκεντρώνεσαι στην επιβίωση»

Χαλκιδική: Ένα από τα θέματα που είχαν απασχολήσει την Ελλάδα ήταν το περιστατικό στη Χαλκιδική και τη διάσωση των τριών από τους τέσσερις τουρίστες από τη Βόρεια Μακεδονία

Ένα από τα θέματα που είχαν απασχολήσει την Ελλάδα ήταν το περιστατικό στη Χαλκιδική και τη διάσωση των τριών από τους τέσσερις τουρίστες από τη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίοι είχαν πάει να κολυμπήσουν στη θάλασσα, αλλά παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους.

Ένας από τους διασωθέντες ήταν και ο 30χρονος Ιβάν, ο οποίος εκείνη την ημέρα γιόρταζε τα γενέθλια, αλλά η χαρούμενη διάθεση μετατράπηκε σε… αγωνία, καθώς πάλευε επί 20 ώρες με τα κύματα για να σωθεί, ενώ ο φίλος του ο 28χρονος Μάρτιν έκτοτε αγνοείται.

Ο Ιβάν μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για όλα όσα έζησε την 9η Ιουλίου στη θάλασσα της Χαλκιδικής και περιγράφει πως κατάφερε να σωθεί: «Τη δεύτερα μέρα όταν έβλεπα ότι όλοι έψαχναν στις γύρω περιοχές. Τότε κατάλαβα ότι μάλλον δε θα με βρουν».

Συνέχισε λέγοντας πως «ήταν απογοητευτικό. Ήταν 20 σχεδόν 21 ώρες».

Όπως είπε ήταν το χειρότερο δώρο γενεθλίων, ένα δώρο που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Περιέγραψε την «οσμή του θανάτου» που νιώθει κανείς όταν είναι αγνοούμενος κατά την διάρκεια της νύχτας χωρίς καμία ελπίδα διάσωσης: «Είναι απλά όπως όλα τα άλλα συναισθήματα, απλά δέχεσαι τη μοίρα σου, κάνεις ό,τι μπορείς και συγκεντρώνεσαι στην επιβίωσή σου».

Και όλα αυτά μέχρι να βρεθεί μια ξεφούσκωτη μπάλα στα χέρια του: «Ναι βρήκα μια μικρή μπάλα, μια παιδική μπάλα τη δεύτερη μέρα ήταν μόνο λίγες ώρες μετά την ανατολή».

«Βρήκα τη μπάλα μέσα στη θάλασσα και κολύμπησα προς το μέρος της και την κρατούσα με τα χέρια. Ήταν λίγο ξεφούσκωτη. Ήταν απογοητευτικό» περιγράφει. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την ίδια μπάλα που είχαν χάσει δύο μικρά αδερφάκια δέκα μέρες πριν στη Λήμνο.

«Απλά ένα ευχαριστώ, ένα αληθινό ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στην διασωσή μου ανεξάρτητα το ρόλο τους» δήλωσε ο Ιβάν ανακαλώντας τα συναισθήματά του όταν κατάλαβε ότι είχε πια εντοπιστεί από το ελικόπτερο που πετούσε από πάνω του.

Σημειώνεται πως ο φίλος του, ο 28χρονος Μάρτιν δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Related articles

spot_imgspot_img