Λαπόρτα: «Ανοίγει ο δρόμος για μια νέα ποδοσφαιρική ελίτ»

 

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα με δήλωση του εξέφρασε τη στήριξη του στο νέο εγχείρημα της European Super League τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ανοίγει ο δρόμος για μια νέα ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Προ λίγου η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση που χαιρέτιζε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπέρ της European Super League.

Πιο συγκεκριμένα η απόφαση τόνιζε πως η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να έχουν το μονοπώλιο στην έγκριση όλων των διασυλλογικών διοργανώσεων. Ο Τζουάν Λαπόρτα με δήλωση του τόνισε μεταξύ άλλων πως η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο  για μια νέα ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Μπαρτσελόνα επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) που αξιολογεί το πρότζεκτ της European Super League όπως προτείνεται από την A22 Sports.

Ως ένας από τους συλλόγους που καθοδηγούν το πρότζεκτ της European Super League, η Μπαρτσελόνα πιστεύει ότι η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για μια νέα ποδοσφαιρική διοργάνωση ελίτ στην Ευρώπη, αντιτιθέμενος στο μονοπώλιο στον κόσμο του ποδοσφαίρου και επιθυμεί να ξεκινήσει νέες συζητήσεις για την πορεία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο μέλλον.

Από την ίδρυσή της το 1899, η Μπαρτσελόνα ήταν πάντα ένας πρωτοπόρος σύλλογος στον κόσμο του αθλητισμού, καθοδηγώντας την προσπάθεια για πιο επαγγελματικές δομές τόσο σε εγχώρια όσο και σε διεθνή κλίμακα, τόσο σε αγώνες ανδρών όσο και γυναικών, σε διάφορα αθλήματα και από διαφορετικές κοινωνικές ανησυχίες.

Ως εκ τούτου, όπως διατηρεί τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος πιστεύει ότι η μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνεπάγεται την ανάγκη δημιουργίας μιας ιδέας σύμφωνα υπό την αιγίδα της European Super League που προτείνει η Α22.

Ένα σύστημα που θα αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η υπερφόρτωση των αγώνων και ο υπερβολικός αριθμός αγώνων μεταξύ των εθνικών ομάδων, που θα λειτουργεί προς τη ρύθμιση του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των συμμετεχουσών ομάδων και που θα θέτει τοπικούς και διεθνείς παίκτες και υποστηρικτές στο επίκεντρο.

Αυτό το σύστημα πρέπει να σέβεται τις λειτουργίες και τη βιωσιμότητα των εγχώριων διοργανώσεων και θα πρέπει να είναι μια αξιοκρατία που βασίζεται κυρίως στα αποτελέσματα στο γήπεδο.

Σε μια χρονιά που ο σύλλογος γιορτάζει την 125η επέτειό του, η Μπαρτσελόνα επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις της σε διάφορα αθλήματα για να προτείνει λύσεις για τρέχοντα ζητήματα στον αθλητισμό της ελίτ.

Γι’ αυτό δηλώνει την υποστήριξή της στη European Super League που προωθείται από την Α22 και ενθαρρύνει τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των εγχώριων και διεθνών ποδοσφαιρικών φορέων, οι οποίοι έχουν πλέον επικυρωθεί με τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης». //ΝΚ 

President Laporta discussing the sentencing of the Super League 👇 pic.twitter.com/0ID4wB8258

— Barça Buzz (@Barca_Buzz) December 21, 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι αντιδράσεις των ΜΜΕ για τη European Super League

Έντονη αντίδραση από τις ομάδες της La Liga: Ένα ηχηρό ΟΧΙ στη διοργάνωση.