Μαρινάκης σε UEFA: «Θέλουμε ξένους διαιτητές στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός και στο ΠΑΟΚ – Άρης»

Μετά τον πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο και ο πρόεδρος της Super League 1 Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε από την UEFA διαιτητές ελίτ ή Α’ κατηγορίας.

Η επιστολή Μαρινάκη εστάλη μετά την ανακοίνωση της ΚΕΔ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σφυρίζουν τα ντέρμπι και Έλληνες διαιτητές. Σε αυτήν η λίγκα αναφέρει πως οι ξένοι διαιτητές θα είναι ασφαλείς στην χώρα μας και ζητάει ξένους διαιτητές στα ντέρμπι ΑΕΚ –Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της λίγκας:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφερόμαστε στην από 4/9/2023 επιστολή σας προς την ΕΠΟ, η οποία περιορίζει προσωρινά τους διαιτητές UEFA ελίτ και κατηγορίας 1 να διευθύνουν αγώνες της Super League 1 στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2023 και μετά από αυτή τη διεθνή διακοπή θα διεξαχθεί η τέταρτη αγωνιστική.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα δούμε κρίσιμους αγώνες μεταξύ των μεγάλων συλλόγων όπως ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης. Ως Super League ζητάμε τη συμβολή σας (ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Super League στις 8/09/2023) για να οριστούν διαιτητές UEFA ελίτ και πρώτης κατηγορίας.

Είναι πολύ σημαντικό για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των αγώνων μεταξύ των μεγάλων συλλόγων, δηλαδή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, να ορίζονται ξένοι διαιτητές μόνο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ως Super League, θα θέλαμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ξένων διαιτητών αγώνων κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι διαιτητές του αγώνα θα αισθάνονται ασφαλείς και θα έχουν την ανάλογη φιλοξενία.

Εκ μέρους της Super League, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας σε αυτό το θέμα και ελπίζουμε στη θετική σας απάντηση.

Θερμούς χαιρετισμούς, Ευάγγελος Μαρινάκης Πρόεδρος Super League 1 Ελλάδα».

Όλες οι ενδιαφέρουσες αθλητικές ειδήσεις που αφορούν τον αγαπημένο μας Ολυμπιακό βρίσκονται εδώ, στο RedFreaks! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα αθλητικά τμήματα της ομάδας, από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ μέχρι και το πόλο.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή από την δράση του Θρύλου μας. Στο RedFreaks, η αγάπη για τον Ολυμπιακό είναι στο DNA μας, και σας τη μεταδίδουμε με κάθε δημοσίευση μας!

via

Super League 2: Το πρόγραμμα των δύο ομίλων (pics)

Επίσημο το διαζύγιο Τζαβέλλα-Πεντίκσπορ