Μια βραδιά, μια ατάκα: Ο ανταγωνισμός μεταξύ δύο προπονητών

Η νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου θα μείνει αξέχαστη για τους φίλους του Ολυμπιακού. Ήταν η νύχτα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαλε άλλον έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη της ομάδας μπάσκετ, καθιστώντας την εγχώρια κυριαρχία ακόμα πιο αδιαμφισβήτητη. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε ελπίδα για την ομάδα του ποδοσφαίρου κι ακριβώς τη στιγμή που όλα φαινόντουσαν αδύναμα: όταν η πλάτη της βρισκόταν στον τοίχο.

Είναι αδύνατον να συγκρίνουμε τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του Ολυμπιακού με κάποιον που δουλεύει μόλις το δεύτερο βράδυ του στην ομάδα. Ωστόσο, ο παρονομαστής μοιάζει ίδιος. Και οι δύο είναι καταρτισμένοι επαγγελματίες, ικανοί να κάνουν καλά τη δουλειά τους, από την αρχή ως το τέλος.

Πριν καν βγουν στο γήπεδο, έχουν πείσει την ομάδα τους πως αρκεί να ακολουθήσουν το σχέδιό τους. Αυτό το κατάφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τη συνέπειά του και αυτό το καταφέρνει και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που αποδεικνύει πως είναι ικανός να εμπνεύσει την ομάδα του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο τρόπος που μάρκαρε ο Κώστας Φορτούνης, οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Ντανιέλ Ποντένσε, οι επιδόσεις των “καρατερίστες” όπως ο Ζοάο Καρβάλιο, οι προσθήκες των νέων ποδοσφαιριστών και η αλλαγή του τρόπου που παίζει η ομάδα είναι αποδείξεις πως η ομάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έχει φέρει από τη χώρα των Βάσκων κάποιο μαγικό καπέλο. Ωστόσο, κατάφερε να εξηγήσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες και να τους πείσει πως μόνο ακολουθώντας αυτήν τη μέθοδο μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δείχνει να έχει καλύτερη τακτοποίηση στο γήπεδο και να σκέφτεται γρηγορότερα. Έχει επίσης το ταλέντο των ποδοσφαιριστών που υπήρχαν ή προστέθηκαν στην ομάδα, προσφέροντας ποιότητα και ελπίδα για επιτυχίες στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας!

Οι διάδοχοι μας: Οι 3 παίκτες που θα ηγηθούν στο NBA μετά την αποσύνταξή μας, εγώ, ο ΛεΜπρόν και ο Ντουράντ

Η Κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό μέσα από την Ερυθρόλευκη Παρακάμερα (βίντεο) – Μια Διαφορετική Οπτική