Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη επιτυχία

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην κανονικότητα

Πόσο σημαντικό ήταν που ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στη σπουδαία νίκη επί της Φερεντσβάρος, νικώντας και τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα δεν είναι καν να το συζητάμε. Πριν μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός έμοιαζε νεκρός και έτοιμος να γράψει μια παντελώς χαμένη σεζόν και τώρα είναι ολοζώντανος.

Ο δρόμος στο πρωτάθλημα φυσικά και παραμένει δύσκολος, οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια, διότι ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι να τερματίσει τουλάχιστον τρίτος, ώστε να αποφύγει το κάζο της μη εξόδου στην Ευρώπη εφόσον κατακτήσει το κύπελλο ο Άρης, αλλά αν μη τι άλλο πλέον μπορεί να αισιοδοξεί. Γιατί; Διότι όπως λέγαμε και την προηγούμενη φορά ήρθε ένας κανονικός προπονητής και ο Ολυμπιακός άρχισε να θυμίζει και πάλι κανονικό Ολυμπιακό.

Το πιο μεγάλο κέρδος, πάντως, απ’ αυτές τις δύο σπουδαίες νίκες που πέτυχε η ομάδα μετά την έλευση του Μεντιλιμπαρ ξέρετε ποιο είναι; Ότι ο Ολυμπιακός φαίνεται πως θα αποφύγει να κάψει για μια ακόμα φορά το υλικό του. Σαφώς και είναι κέρδος η επιστροφή στην κανονικότητα και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, αλλά αν κοιτάξουμε λίγο πιο μακροπρόθεσμα, είναι πολύ πιο σημαντικό να μην καεί το υλικό και να φτιαχτεί ένας βασικός κορμός στον οποίο θα στηριχθεί η ομάδα. Έχει πληρώσει πολύ ακριβά το συγκεκριμένο λάθος ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα ακόμα κι αν δεν πάρει το πρωτάθλημα όπως είναι και το πιθανότερο μπορεί να το αποφύγει.

Έχει πολύ καλό υλικό ο Ολυμπιακός, ενώ μετά και τις προσθήκες του Γενάρη έγινε ακόμα καλύτερο. Το ακριβότερο και πιο πλούσιο ρόστερ στην Ελλάδα είχε και έχουν οι ερυθρόλευκοι. Και παρά ταύτα είχαμε φτάσει στο σημείο παίκτες όπως ο Ορτέγκα που πρόσφατα φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής ή τον Ποντένσε (σ.σ. τι έκανες ρε κοντέ στην Τούμπα…) που όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη ποιότητα διαθέτει, να τους βγάζουμε λίγους ή ακόμα και άχρηστους. Και μαζί με αυτούς είναι κι άλλοι που λίγο έλειψε να καούν, αλλά τώρα θέλω να ελπίζω ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αρκετούς κάψαμε μέχρι τώρα, άλλωστε. Τώρα μπορεί να μπει επιτέλους μια τελεία.

Μια υπενθύμιση για το Ευρωπαϊκό ματς στη Ουγγαρία! Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη δεν παίζει απλά μια πρόκριση, παίζει και το ευρωπαϊκό του μέλλον. Τουλάχιστον, όμως, αυτήν τα μάχη θα τη δώσει έχοντας επιστρέψει στην κανονικότητα, με καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Κριτήρια ισοβαθμίας στη Σούπερ Λίγκα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για κανονική περίοδο και Play Offs – Play Outs

Το πρόγραμμα των «Big-5» ομάδων μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου της Superleague