Πέρεθ για Εuropean Super League: «Μεγάλη μέρα για την ιστορία του ποδοσφαίρου»

 

Μεγάλη ημέρα για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασε τη FIFA και την UEFA για το θέμα της Super League.

Το πρωτάθλημα της Super League ανακοινώθηκε το 2021, με τις FIFA και UEFA, να απειλούν με σοβαρές κυρώσεις κατά των ομάδων που συμμετείχαν στο έργο.

Ως αποτέλεσμα, όλοι οι σύλλογοι εκτός από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα υπαναχώρησαν από το έργο, αλλά με την απόφαση του ECJ Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέτρεψε τα δεδομένα και επέτρεψε τη διεξαγωγή της Super League.

Ο Bernd Reichart, Διευθύνων Σύμβουλος της A22 Sports Management, της εταιρείας που υποστηρίζει τη Super League, εξέφρασε ήδη την χαρά του για την ετυμηγορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ μίλησε σχετικά με το θέμα, χαιρετίζοντας την απόφαση, ενώ υποστηρίζει ότι είναι μια μεγάλη μέρα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.

«Στη Ρεάλ Μαδρίτης, χαιρετίζουμε με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση των αρχών, των αξιών και των ελευθεριών μας.

Μπροστά στις πιέσεις που δεχόμαστε για περισσότερα από δύο χρόνια, σήμερα το δικαίωμα, η λογική και η ελευθερία έχουν επικρατήσει. Και αυτός είναι ο λόγος που η Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό του ποδοσφαίρου. Πρώτον, ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ξανά μονοπώλιο. Και δεύτερον, ότι από σήμερα οι σύλλογοι θα είναι οι κύριοι της μοίρας τους. Εν ολίγοις, σήμερα η Ευρώπη των ελευθεριών θριάμβευσε ξανά, και σήμερα το ποδόσφαιρο και οι οπαδοί του θριάμβευσαν επίσης».

Δεδομένου ότι η Super League είχε προσελκύσει την οργή των οπαδών λόγω της κλειστής φύσης της, ο Πέρεθ υποσχέθηκε να οικοδομήσει ένα έργο που είναι «πλήρως συμβατό με εθνικές διοργανώσεις, ανοιχτό σε όλους, βασισμένο στην αθλητική αξία και το οποίο θα επιβάλλει ουσιαστικά το σεβασμό για το οικονομικό δίκαιο παιχνίδι.»

Καλώντας όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους να ενωθούν και να διεξαγάγουν εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του έργου, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης πρόσθεσε:

«Επιτρέψτε μου να πω στους ευρωπαϊκούς συλλόγους ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής στην οποία μπορούμε να εργαστούμε ελεύθερα, σε εποικοδομητικό διάλογο, χωρίς απειλές, χωρίς να ενεργούμε ενάντια σε τίποτα και κανέναν, και με στόχο την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό του ποδοσφαίρου. συνεχίστε να τροφοδοτείτε το πάθος των οπαδών».

Καταλήγοντας, ο Πέρεθ δήλωσε: «Από σήμερα, το παρόν και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι επιτέλους στα χέρια των συλλόγων, των παικτών και των οπαδών τους. Αυτή η μέρα θα σηματοδοτήσει ένα πριν και ένα μετά. Είναι μια μεγάλη μέρα για την ιστορία του ποδοσφαίρου και για την ιστορία του αθλητισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πογιέτ: «Θα μου άρεσε να επιστρέψω στη Σάντερλαντ»

UEFA: «Η απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση της European Super League»