Πλάθα: «Στην Ισπανία έχουμε μια παροιμία και λέμε ότι ποτέ δεν έχουμε τον ήλιο στα μάτια»

 

 

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ δε θέλησε να σταθεί σε δικαιολογίες μετά την εκτός έδρας ήττα της “Ένωσης” από το Περιστέρι, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστική της Basket League.

Με μια ισπανική παροιμία απάντησε ο Ζοάν Πλάθα στο πώς προσπαθεί να δημιουργήσει κίνητρο στους παίκτες του και να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να σταθεί σε δικαιολογίες, μετά την εκτός έδρας ήττα της “Ένωσης” από το Περιστέρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε Ζοάν Πλάθα:

«Χρόνια πολλά σε όλους. Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, συγχαρητήρια στην ομάδα του Περιστερίου η οποία ήταν πολύ καλή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν και εμείς ήμασταν κοντά στο πρώτο και στο τελευταίο 10λεπτο, το Περιστέρι δεν μας έδωσε καμία ευκαιρία να ανταγωνιστούμε το παιχνίδι. Παρόλο που δεν κάναμε καλή προσπάθεια στα ριμπάουντ, είχαμε 10 παραπάνω από τον αντίπαλο μας, αλλά δεν κερδίσαμε κάτι από αυτό. Σίγουρα πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί και πιο ανταγωνιστικοί γιατί έχουμε στη συνέχεια πολύ δύσκολα παιχνίδια με πολύ δυνατούς αντιπάλους», τόνισε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.

Όσο για το γεγονός ότι η ΑΕΚ σκοράρει κατά μέσο όρο 95 πόντους εντός έδρας, ενώ εκτός φτάνει τους 78 όπως και με το Περιστέρι, απάντησε: «Η ομάδα του Περιστερίου έχει παίκτες που ξέρουν τη Λίγκα και έχουν παίξει στο πρωτάθλημα, όπως και οι Αμερικανοί έχουν παίξει στο πρωτάθλημα. Εμείς, δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα να έχουμε παιδιά που ξέρουν το πρωτάθλημα, καθώς είναι για πρώτη χρονιά στη Λίγκα και το μαθαίνουν τώρα. Οποιοσδήποτε με γνωρίζει δεν είναι η φιλοσοφία μου, η νοοτροπία μου να παίζω αλλιώς εκτός έδρας και αλλιώς εντός έδρας. Το μόνο που προσπαθώ είναι να πείσω τους παίκτες μου να προσπαθούν να είναι ανταγωνιστικοί, να υποφέρουν για να κερδίσουν το παιχνίδι και να κάνουν ότι καλύτερο για τη νίκη. Αν βγεις στην αγορά φυσικά και δεν μπορείς να αγοράσεις την εμπειρία, σίγουρα μπορείς να αγοράσεις κάποιους παίκτες με εμπειρία. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε κι άλλο γιατί έχουμε μπροστά μας πολλά δύσκολα παιχνίδια. Στην Ισπανία έχουμε μια παροιμία και λέμε ότι ποτέ δεν έχουμε τον ήλιο στα μάτια. Δηλαδή, ποτέ δεν χρησιμοποιούμε δικαιολογίες. Πάντα θα δω την αλήθεια και την πραγματικότητα, για να βελτιώνω τους παίκτες μου και την ομάδα μου. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στη συνέχεια».//Λ.

Σπανούλης: «Είχαμε αυτοπεποίθηση και χτυπήσαμε την ΑΕΚ στο τρανζίσιον» (video)

Οι παίκτες της Μπάγερν είπαν τα… κάλαντα