Θεσσαλονίκη: Επισκευάστηκε το θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος»: Παραμένει στο Λιμάνι μέχρι νεοτέρας
Οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στο θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος» περατώθηκαν, ενώ το κόστος των εργασιών ανέλαβε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία

Πριν από ένα μήνα η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος.

Με ρήγμα στην πρύμνη του ρυμουλκήθηκε στον προβλήτα 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου και θα παρέμενε έως ότου ολοκληρώνονταν οι εργασίες επισκευής. Τελικά, αυτές ολοκληρώθηκαν την Τρίτη (19/12) και τώρα το ιστορικό «Βέλος» είναι και πάλι καινούργιο.

Όπως ανέφεραν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού στο GRTimes, οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στο θρυλικό αντιτορπιλικό περατώθηκαν, ενώ το κόστος των εργασιών ανέλαβε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία καλύπτει τα τελευταία χρόνια τα έξοδα συντήρησης του. Τώρα, το σκάφος θα παραμείνει μέχρι νεοτέρας στον προβλήτα 1 (θέση τρία) του λιμανιού με την άδεια του ΟΛΘ ώσπου να αποφασιστεί ποιο θα είναι το νέο του σπίτι.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί βέβαια είναι ότι το «Βέλος» δεν μπορεί να παραμείνει στον προβλήτα 1 του λιμένος Θεσσαλονίκης, καθώς εμποδίζει τα κρουαζιερόπλοια και επιπλέον δεν θα μπορεί να λειτουργεί ως μουσείο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τοπικοί επαγγελματικοί και επιχειρηματικοί φορείς τάσσονται ανοιχτά υπέρ της παραμονής του «Βέλος» στην πόλη, παράγοντας που ίσως αποτελέσει μοχλό πίεσης για τη λήψη της τελικής απόφασης.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καταδίωξη στην Αθήνα: Ποιος είναι ο 73χρονος που παραβίασε τον μισό ΚΟΚ – «Το μετάνιωσε οικτρά»

Φωτιά στην Ηλιούπολη: Ξέσπασε σε υπόγειο – Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής